Võilevale ei pea alati määrima võid, selleks võib ise teha mõne huvitava katte. Siin toon välja erinevaid võideid, mis muudavad tavalise võileva veel mahlasemaks.
Valmistamine: Toorjuustudel tuleks lasta enne teiste ainetega kokkumikserdamist soojenda ja pehmeneda, kohupiim suruda aga läbi tiheda nailonsõela. Tahked komponendid peaks riivima, tükeldama või töötlema ühtlaseks püreeks, maitserohelisi aga lõikama köögikääridega või suure sööginoaga võimalikult peeneks.
Porgandivõie:
2 peenelt riivitud porgandit
Väike tükk peenestatud porrut
100 g küüslaugumaitselist toorjuustu
2 sl paksu majoneesi
maitse järgi soola
Roheline võie:
1 küps peeneks vajutatud avokaado
100 g peenestatud suvikõrvitsat
peotäis basiilikulehti
0,5 dl viinamarjaseemneõli
2 sl sidrunimahla
2 sl peenet riivitud parmesani
maitse järgi soola
Pesto - munavõie:
3 keedetud muna
0, 5 dl pestokastet
maitse järgi soola
Ürdimaitselised kohupiimavõided:
250 g kohupiima
1 sl õli
suur näputäis soola
1 küüslauguküüs või peotäis peterselli ja murulauku või muid meelepäraseid ürte
Juustuvõie:
200 g kohupiima või toorjuustu
100 g tervamaitselist riivjuustu
2 sl tomatipastat
soola ja pipart maitse järgi
Tuunikala - tomativõie:
1 purk paksemat majoneesi
2 karpi tuunikala vees
mõned varred rohelist sibulat
200 g tomateid, peenestatult
peotäis tilli
Singisegu 1:
400 g küüslaugu toorjuustu
1 dl Rama 20 Cremefined ( võib muud koort kasutada )
300 g taist sinki
1 pisike porru valge osa
siledaid petersellilehti
purustatu musta pipart, soola
Singisegu 2:
100 g keedusinki
1 marineeritud kurk
100 g maitsestamata toorjuustu
jahvatatud valget pipart
ürdisoola
jahvatatud pipart
siledaid petersellilehti
No comments:
Post a Comment