Mmm kui hea hea siidri või veini kõrvale.
Hea siidri all pean mina silmas neid shampuse pudelis siidreid. Euroopas tuuril käies sai neid 1 - 2 euri eest ostetud kohe hulgi. Nüüd on need otsa saanud ja hmm no peaks plaani võtma uue tripi prantsusmaale :)
Kogus on mõeldud neljale
Natuke aega võtab aga tulemus on hea :)
Koostisosad
500 g külmi keedetud kartuleid
200 g suitsusinki või peekonit
1 tl soola
1 / 2 musta pipart
2 küüslauguküünt
Peale
100 g riivitud juustu
50 g sinihallitusjuustu ( võib ka muid juuste kasutada)
väike kobar viinamarju
Valmistamine
1: Riivi kooritud kartulid jämeda riiviga. Maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga.
2: Pruunista pannil hakitud suitsusink.
3: Sega sink kartulimassi hulka.
4: Tõsta kartulisegu pannile ja vajuta kergelt puulabidaga, et rösti oleks tihedam. Prae mõlemalt poolelt kuldpruuniks. (ümberpööramiseks kasuta nt taldrikut, siis ei murene rösti laiali)
5: Serveerimisel puista kuumale röstile peale riivjuust, murendatud sinihallitusjuust ja viinamarjad.
Sveitsist pärit kartulitoit, mida võib serveerida vastavalt oma maitsele ja fantaasiale ning milles saab ära kasutada eelmisest päevast järelejäänud kartulid.
No comments:
Post a Comment