Tuesday, April 5, 2011

Soolakartulid tomatisalsaga

Kogused on mõeldud neljale.
Eriti mõnus suvel, kui saab värskeid koorega kartuleid.

3 tomatit
1 / 2 kurki
1 sl valgeveiniäädikat
1 tl sidrunimahla
1 tl tśillit
soola, pipart
värsket basiilikut
800 g värskeid kartuleid

Valmistamine 

  • Tükelda tomatid ja kurk väikesteks kuubikuteks. Maitsesta veiniäädika, sidrunimahla, tśilli, soola ja pipraga. Basiilik lisa vahetult enne serveerimist.  Pane segu külmkappi.
  • Pese kartulid hästi puhtaks aga ära koori.
  • Pane potti 2 l vett ja aja keema, lisa 4 dl meresoola ( ise ka imestasin, et nii palju) 
  • Kui kartulid on keenud, vala vesi pealt ära ja lase vähe aega kuumas potis kuivada, et need jääksid ilusti valged. (Kartulikoored on väga soolased!!!)

No comments:

Post a Comment