Tuesday, April 5, 2011

Nobenäpu pirukad

Üks hea maiasmoka kiirabi :)

Koostisosad
1 pakk e 300 - 400 g magusat muretaigent (võid kasutada ka valmisrullitud lehttaigent )
2 õuna (kooritud ja hakitud )
3 spl pruuni suhkurt
u 180 g värskeid ( või külmutatud ) meelepäraseid marju
Peale 1 muna ja suhkurt

Valmistamine 
1: Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
2: Sega suhkur, marjad ja õunad.
3: Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 8 mm paksuseks.
4: Jaota tainas 4 või 6 ruuduks. Tõsta iga ruudu keskele ports täidist, määri üks serv munakollasega ja voldi ruudu teine poolt täidisele nii, et servad kattuvad.
5: Nüüd või suurema tassi või klaasiga piruka veel poolkujuliseks vormida. Vajuta või voldi servad tugevalt kinni, määri pealt munaga ning tee pirukasse kolm sisselõiget. Soovi korral võid peale puistada suhkurt.
6: Küpseta u 20 minutit kuni pirukad on krõbedad ja kuldsed.

No comments:

Post a Comment