
Kogus on mõeldud u neljale.
Lihtne ja niiii hea :)
Koostisosad:
500 g lõhefileed - lõika 4 tükiks
500 g pisikesi väikseid kartuleid
kimp rohelisi sibuliad koos mugulatega
kimp salatikressi
100 g salatit, näiteks rukolat
1 sl oliivõli
6 viilu prosciuttosinki
2 sl kappareid
soola ja pipart
Kaste:
4 sl majoneesi
1 sl estragoniäädikat või valget veiniäädikat, millele on lisatud estragoni
1 sl hakitud värsket estragoni
3 sl oliivõli
veidi suhkurt
Valmistamine:
1 : Pange lõhetükid ühe kihina ahjuplaadile, maitsesta soola ja pipraga ja küpseta neid ca 10 - 15 minutit ahjus, kuni kalaliha hakkab kergelt murenema. Võta roog ahjust ja pane jahtuma.
2 : Lõika väikesed kartulid pooleks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Lõika sibulamugulad võimalikult õhukesteks viiludeks.
3 : Valmista kaste: pane majonees väiksesse kaussi, klopi hulka äädikas, oliivõli, estragon ja suhkur. Maitse- soovi korral võid lisada mõnd maitseainet.
4 : Kuumuta õli pannil, lõika singiviilud kolmeks ja prae kiiresti osade kaupa, kuni sink on krõbe. Tõsta tükid majapidamispaberile, et eemaldusk liigne rasv.
5 : Laota salatilehed vaagnale. Mudi kalatükid suupärasteks paladeks ja pane koos veel leigete kartulite, sibularõngaste ja kapparitega kaussi. Lisa salatikaste ja sega ettevaatlikult.
6: Säti kalad - kartulid salatilehtede peale, raputa pinnale ülejäänud kapparid ja sibulad. Kõige peale pane krõbedat prosciuttosinki.
No comments:
Post a Comment