Tuesday, April 5, 2011

Hakklihatäidisega teokarbid

See retsept nõuab juba veidi aega, kannatust ja viitsimist.
Kui poest ei leia teokarpe võib kasutada ka canneloone, kuid eks see täitmine võtab oma aja ja kannatuse.
Lõpptulemus on aga mmm kui hea :)

Koostisosad


16 suurt teokarpi ( võib igaks juhuks ka rohkem olla, kui keetmisel peaks mõni katki minema)
250 g hakkliha
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 spl jahu
3 spl hapukoort
2 spl päikese käes kuivatatud tomati kastet või 1 spl tomatipastat
1 punane paprika ( või tomat )
1 / 2 tl soola
1 / 2 musta pipart
1 / 2 paprikapulbrit
100 g riivitud juustu

Valmistamine
1: Keeda teokarbid ( või canneloonid) soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja jahuta.
2: Pruunista pannil hakkliha.
3: Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Jätka praadimist mõni minut.
4: Lisa jahu ja prae veel veidi.
5: Sega juurde hapukoor ja tomatikaste. Lisa ka hakitud paprika ( või tomat ), sool, pipar, paprikapulber ja riivitud juust.
6: Sega ühtlaseks ja tõsta tulelt.
7: Kuumuta ahi 225 kraadini.
8: Täida teokarbid ( või siis canneloonid ) seguga ja aseta ahjupannile.
9: Küpseta 5 minutit.
Serveeri soojalt või jahtunult.

No comments:

Post a Comment