Tuesday, April 5, 2011

Kaneeli- ja datli - keerusaiad

Seda keerusaia on väga lihtne valmistada. Murdke saiad tükkideks ja tõskte serveerimiseks korvi. Täiuslk piknikusuupiste või jahedaks sügisõhtuks kuuma kakao kõrvale.


Koostisosad
40 g ( 2 spl) pehmet magedat võid
250 g jahu
25 g ( napilt 2 spl)  suhkurt
14g ( 2 tl ) küpsetuspulbrit
1 muna
75g piima = 100ml 

Taignakihtide vahele
75g pruuni suhkurt
100 g kividest puhastatud ja jämedalt hakitud datleid
50 g ( 2 1/2 spl) pehmet magedat võid
7 g ( 1 tl ) jahvatatud kaneeli
25 g tumedat rummi (soovi korral) 


ESIMENE SAMM
Kuumuta ahi 200kraadi juurde.
Algretseptis on kasutatud 21 cm lahtikäivat koogivormi. Mina aga kasutan lihtsalt ahjuplaati, mille katan küpsetuspaberiga.

TEINE SAMM
Sõelu jahu, suhkur ja küpsetuspulber kaussi. Näpi või kuivainete hulka.
Vispelda teises kausis kokku piim ja muna ning sega või ja  kuivainete hulka. Sega käsitsi korralikult kuni tainas on ühtlane. Kraab tainas kausist jahusele pinnale ja sõelu kergelt.

KOLMAS SAMM
Sega väikses kausis pruun suhkur, datlid, võ ja kaneel soovi korral ka rumm. 
Rulli tainas u 5cm paksuseks ja 35 x 20 cm ristkülikuks.

NELJAS SAMM
Määri datlisegu ühtlaselt tainale ja rulli tihedalt kokku (nagu rullbiskviit).
Lõika rullitud tainas terava noaga  pikuti pooleks.

VIIES SAMM
Keeruta 2 poolt kokku, nii et lõikeservad jäävad üles ning aseta küpsetusalusele.
Küpseta ahju keskosas 30 minutit. Kui sai on valmis, lase 5minutit jahtuda. 
Kõige paremini maitseb sai soojalt.

1 comment: