Tuesday, April 5, 2011

Maitsevõid

Üks minu lemmik, mida on hea säilitada ka sügavkülmas. Sobib lihatoitudele, praadimiseks, röstsaiale.

Allpool toon välja erinevaid segusid.

Kuna kasutan selleks võid mitte margariini siis lasen esmalt võil toasoojas olla kuni saan seda vahustada. Laisk nagu ma vahel olen siis võtan appi minilõikuri või köögikombaini, kuhu lisan ka või, et kõik seguneks paremini.

Valmistamine on aga järgmiselt: Haki ja sega kõik komponendid omavahel, tõsta segu küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli. Hoia kuni tahenemiseni külmkapis ja kui tahad pikemalt säilitada siis sügavkülmas.


Ürdivõi
200 g võid
peotäis basiilikulehti
peotäis punet (oregano)
peotäis peterselli
soola ja pipart


Punase sibula ja murulaugu või
200 g võid
1 punane sibul
kimp murulauku
soola ja pipart


Päikesekuivatatud tomati ja basiiliku või
200 g võid
8 päikesekuivatatud tomatit ( kuivatatud või õlis )
peotäis basiilikulehti
2 küüslauguküünt
soola ja pipart


Tśilli- peterselli - ja sidrunivõi
200 g võid
1 punane tśillikaun
1 sidruni riivitud koor
peotäis lehtpeterselli
soola ja pipart


Tśilli- ingveri - ja küüslauguvõi
200 g võid
punane, kollane ja roheline tśillikaun
3 cm tükk värsket ingverijuurt
2 küüslauguküünt
soola ja musta pipart

Laimi - tillivõi
200 g võid
1 laimi riivitud koor ja pressitud mahl
hakitud tilli
soola ja pipart

No comments:

Post a Comment