Plaaditäis valge śhokolaadiga vaarika - toorjuustukooki.
Valik on sinu, kas valmistad ise muretaigna või ostad poest :)
Koostisosad:
Kui ostad poest siis võiks ola ca 400g muretaigent.
Tainas:
3 dl jahu
100 g võid
1 muna
1 sl külma vett
soola
1 sl suhkurt
Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu või mascarponet
1 dl suhkurt
100 g jahvatatud mandleid
2 suurt muna
250 g vaarikaid
100 g valget shokolaadi
Isetehtud taigna valmistamine:
1 : Haki jahu, sool, suhkur ja või segamini, nii et saad purutaolise massi.
Võid tainast valmistada ka köögikombainis.
2 : Lisa kiirelt veis ja muna. Sega hoolsalt, kuni moodustub taignapall.
3 : Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise valmistamine :
Pane ahi 160 kraadi juurde soojenema.
1 : Rulli tainas ristküliku kujuliseks ning tõsta 23 x 30 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata taignaga ka ahjuplaadi ääred.
2 : Tükelda jämedalt valge śokolaad.
3 : Vahusta munad, toasoe toorjuust ja suhkur, lisa jahvatatud mandlid. Sega hulka vaarikad ja valge śokolaad ning vala toorjuustumass taignale.
4 : Küpseta 20 - 25 minutit, keera kuumus maha ja jäta lahtise uksega ahju jahtuma.
Lõika jahtunult tükkideks.
No comments:
Post a Comment