Wednesday, April 13, 2011

Vaarikaparfee

Selle magustoidu võib lausa kuu aega varem valmis teha ja sügavkülmutada.
Võta parfee umbes pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile või paar tundi varem külmkappi sulama.
Beseed võib osta poest või ise valmistada.

Kogus on umbes kaheksale.

Koostisosad:
350 g vaarikaid
3 muna
1 dl suhkurt
3 dl vahukoort
60 g beseeküpsiseid
Kaunistamiseks marju

Ise tehtud besee kooostisosad:
6 munavalget
4 dl suhkurt
Soovi korral 0,5 dl kakaopulbrit


Valmistamine: 


1: Murenda beseed näppude vahel.
2: Püreesta vaarikad.
3: Vooderda piklik keeksivorm seest küpsetuspaberiga.
4: Mikserda munad suhkruga valgeks vahuks. Vahusta ka koor ja sega kokku munavahuga. Lisa beseetükid.
5: Vala vaht vormi, tõsta siksakiliselt peale vaaripüree. Sega siksakke kaabitsaga, et tekiks muster.
6: Tõsta vorm sügavkülma ning hoia seal 4 tundi kuni üleöö. Kaunista ja serveeri :)

Isetehtud besee valmistamine:

1: Vahusta munavalged koos suhkruga kõvaks vahuks ( u 15- 20 minutit kuni vahu tipp jääb püsti)
2: Sõelu soovi korral kakao munavalgevahu hulka ning sega lusikaga läbi, nii et jääb lõbusalt triibuline.
3: Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed ja kuivata ahjus 100 kraadi juures 2 tundi, kuni need tunduvad ka põhjast kuivad. Võimalusel jahuta beseed restil, et need saaksid ka alt õhku.

No comments:

Post a Comment