Võta parfee umbes pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile või paar tundi varem külmkappi sulama.
Beseed võib osta poest või ise valmistada.

Kogus on umbes kaheksale.
Koostisosad:
350 g vaarikaid
3 muna
1 dl suhkurt
3 dl vahukoort
60 g beseeküpsiseid
Kaunistamiseks marju
Ise tehtud besee kooostisosad:
6 munavalget
4 dl suhkurt
Soovi korral 0,5 dl kakaopulbrit
Valmistamine:
1: Murenda beseed näppude vahel.
2: Püreesta vaarikad.
3: Vooderda piklik keeksivorm seest küpsetuspaberiga.
4: Mikserda munad suhkruga valgeks vahuks. Vahusta ka koor ja sega kokku munavahuga. Lisa beseetükid.
5: Vala vaht vormi, tõsta siksakiliselt peale vaaripüree. Sega siksakke kaabitsaga, et tekiks muster.
6: Tõsta vorm sügavkülma ning hoia seal 4 tundi kuni üleöö. Kaunista ja serveeri :)
Isetehtud besee valmistamine:
1: Vahusta munavalged koos suhkruga kõvaks vahuks ( u 15- 20 minutit kuni vahu tipp jääb püsti)
2: Sõelu soovi korral kakao munavalgevahu hulka ning sega lusikaga läbi, nii et jääb lõbusalt triibuline.
3: Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed ja kuivata ahjus 100 kraadi juures 2 tundi, kuni need tunduvad ka põhjast kuivad. Võimalusel jahuta beseed restil, et need saaksid ka alt õhku.
No comments:
Post a Comment