Üks rootsi populaarseimad küpsetisi.
Saab säilitada ka sügavkülmas. Sellisel juhul tuleks enne serveerimist võtta vähemalt 30 minutit või isegi tund kapist välja.
Koostisosad:
100 g purustatud metsamähkleid
6 munavalget
3 dl suhkurt
1 dl nisujahu
Täidis:
1 väike purk aprikoosikompotti
3 dl vahukoort
2 tl suhkurt
Kaunistamiseks: tuhksuhkurt, śokolaadikastet või sulatatud śokolaadi.
Valmistamine:
Soojenda ahi 175 kraadini
1: Mikserda munavalged tugevaks vahuks. ( lausa 7 minutit võiks vähemalt vahustada) Lisa mikserdades vähehaaval suhkur. Lõpeta vahustamine kui vaht on veel niiske ja läikiv.
2: Sega peenestatud pähklid ja jahu omavahel, puista vahu peale ja tõsta ettevaatlikult segamini.
3: Vala tainas küpsetuspaberile ja küpseta 15 - 20 minutit.
4: Kummuta plaat lauale pandud küpsetuspaberile ja eemalda pealmine paber. Kui see jääb kinni, pintselda paberit külma veega.
5: Täidiseks mikserda koor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa nõrutatud ja väikesteks tükkideks lõigatud aprikoosid.
6: Määri segu jahtunud taignaplaadile ja rulli pikemast servast alates kokku. Paki paberisse ja hoia serveerimiseni külmas.
Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga ja kaunista śokolaadikastmega.
No comments:
Post a Comment