Saturday, April 9, 2011

Napoleni tort

Seda tort teen ma aastas korra. Üks mõnus rammus kook :)
Läheb küll veidi aega aga tulemus on maitsev. Mõned kasutavad juba valmis lehttaigent, kuid sai ära proovitud ja ei tule nii hea kui oma valmistatud taigen.
Soovitavalt süüa alles järgmine päev, kui põhjad on läbi imbunud.

Koostisosad
Tainas:
250 g võid
200 g hapukoort
5 dl jahu
1 tl soola

Kreem:
1 l piima
3 dl suhkurt
4 spl jahu
4 muna
250 g võid
2 tl vanillisuhkurt
12 tl konjakit või brändit (soovi korral)

Valmistamine
1: Taina jaoks sega suures kausis jahu ja sool, lisa tükeldatud või ja hapukoornng näpi tainas ühtlaseks massiks.
2: Keera tainas kilesse ja hoia tund külmas.
3: Kreemi valmistamiseks kuumuta potis piim ja suhkur pidevalt segades keemiseni.
4: Klopi munad ja jahu kausis ühtlaseks.
5: Vala piim muna - jahu segusse ja sega ühtlaseks.
6: Kalla segu potti tagasi ja jätka kuumutmist nõrgal kuumusel ning pidevalt segades. Kui kreem on paksenenud, tõsta tulelt ja jahuta kaane all täielikult maha.
7: Maitsesta vanilli suhkruga ja soovi korral ka konjakiga
8: Vahusta teises kausis toasoe või ja lisa vähehaaval ning pidevalt vahustades kreem.
9: Kuumuta ahi 225 kraadini
10: Jaga tainas 10 osaks.
11: Rulli tainapallid jahusel laual ükshaaval ümmargusteks ketasteks. Et saada ühtlaselt ümmargused kettad, tasanda servad lahtikäiva tordivormi põhjaga, mille asetad tainale. Äralõigatud servad hoia alles, need küpseta viimasena.
12: Küpseta põhjasid ükshaaval 5 minutit.
13: Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi. Jäta kreem ka kõige pealmiseks kihiks.
14: Küpsetatud taignaservad pudista peeneks ja puista tordile.
Algretseptis on öeldud, et torti tuleks kohe serveerida. Minu kogemustest on see aga järgmisel päeval kõige parem, siis on plaadid läbi imbunud.

No comments:

Post a Comment