Põhi:
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
125 g võid
2 keedetud kartulit
3 sl hakitud tilli
Täidis:
u 200 g kanafileed
soola
pipart
2 kartulit
Porru
Brokoli
2 muna
u 100 g kukeseeni
1 sibul
1 tomat
200 g hapukoort
1 tl kartulijahu
soola ja musta pipart
1 küüslauguküüs
2 dl riivitud juustu
Valmistamine:
1: Kui sa veel kartulit pole keetnud siis tee seda nüüd. 2 kartulit jätta taina jaoks ning 2 täidise.
2: Lõika kanadfilee kuubikuteks ning maitsesta soola ja pipraga.
3: Valmista põhi: sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa pehme või, riivitud kartulid ja sool.
4: Sega ühtlaseks tainaks, mis suru võitatud vormi põhja ja äärtele. Nt 26 cm läbimõõduga.
5: Lõika porru viiludeks ja brokoli õisikuteks, keeda neid u 3 minutit soolaga maitsestatud vees.
6: Hauta kukeseened ja sibul.
7: Tükelda tomat
8: Sega kõik komponendid kausis kokku ja kalla tainale.
9: Klopi muna ja hapukoor ning lisa kartulijahu, sool ja pipar ning purustatud küüslauguküüs. Vala segu vormi, puista üle riivjuustuga ja küpseta 200 kraadidses ahjus u 35 minutit.
Kindlasti on ka lõhe pirukas hea, siis jätaksin aga kukeseened välja.
No comments:
Post a Comment