Saturday, July 30, 2011

Kurgid purki

Sain retsepti ema käest, tal on kurgid alati sellised mõnusad krõmpsud tulnud ning hea lihtne retsept. Üks teine on veel, kuid sellega läheks veidi aega ning kes teab, kuidas see välja tuleb. Eelmine aasta sai mitmed purgid kahjuks maha kantud, midagi läks seal valesti.
Selle aasta kurgi tegu näeb aga välja selline:

Vaja läheb:

Aspiriin- teeb kurgid mõnusalt krõmpsuvaks
Küüslauku
Mustsõstralehti
Tillivarsi/ õisikuid
Kurke
Meresoola

Valmistamine: 

1: Purkide ja kaante ettevalmistus: Panen ahju sooja 100 C juurde. Purgid ja kaaned ahju ning need võiksid olla seal ca 30 minutit.  
2: Täidan purgid: tilli, küüslaugu, mustsõstralehtedega ja 1 l purgi kohta 1 aspiriin. 2 l kohta 2 aspiriini.
3: Keedan vee ca 3 minutit, millele lisan 1 L kohta 1 spl meresoola. 
4: Kallan kurkidele vee peale, kaaned kinni ja keeran purgid tagurpdi. 

No comments:

Post a Comment